Tieteenraivaajat

Lahjoita helposti verkossa:

Liikesivistysrahasto tukee kauppatieteitä

Liikesivistysrahasto on tehnyt 50 000 euron lahjoituksen Tampereen yliopiston kauppatieteiden koulutusalalle.

Johtamiskorkeakoulun johtaja Antti Lönnqvist kiittää lahjoituksesta. Liikesivistysrahasto on tukenut tamperelaista kauppatieteiden opetusta ja tutkimusta lahjoituksin myös aiemmin.

– Pitkäjänteisellä tuella on merkitystä alan kehittämisessä. Tampereella haluamme panostaa monitieteiseen johtamistutkimukseen ja edistämme kauppatieteellisen alan kehittymistä mm. kaupan ja palveluiden, julkisen ja yksityisen rajapintojen, vakuutustoiminnan ja osuuskuntien liiketoiminnan substanssialueilla, kertoo Lönnqvist.

– Yliopistolahjoitusten  kriteereinä olivat yliopiston akateeminen menestys tieteellisessä tutkimuksessa, yliopistojen yhteiskunnallinen vaikuttavuus mitattuna ekonomien ja tohtorien lukumäärällä ja Liikesivistysrahaston vastaanottamat lahjoitukset yliopiston alueelta viimeisen 15 vuoden aikana. Liikesivistysrahaston hallitus tulee päättämään jatkolahjoituksesta ensi vuoden keväällä, kertoo toimitusjohtaja Johanna Vesterinen.

Vuonna 1919 perustettu Liikesivistysrahasto tukee kauppatieteellistä tutkimusta myöntämällä apurahoja. Korkeatasoinen kauppatieteellinen tutkimus edistää Suomen kilpailukykyä nyt ja tulevaisuudessa.