Tieteenraivaajat

Lahjoita helposti verkossa:

Tampereen Liikesivistyssäätiö teki uuden lahjoituksen kauppatieteille

Tampereen Liikesivistyssäätiö lahjoitti kesäkuussa vastinrahakampanjan aikana Tampereen yliopistolle 10 500 euroa. Lahjoitus kohdennettiin kauppatieteelliselle koulutusalalle.

– Näemme, että Tampereen yliopiston Johtamiskorkeakoulu on toimillaan viime vuosina aktiivisesti osoittanut, että Tampereen yliopisto on erinomainen paikka tulla suorittamaan kauppatieteellisiä perusopintoja tai tekemään laadukasta alaan liittyvää tutkimusta, toteaa säätiön asiamies Niilo Järkäs.

Tampereen Liikesivistyssäätiö on lahjoittanut jo aiemmin Tieteenraivaajat-varainhankintakampanjaan sekä on ollut vuosina 2013 ja 2014 mukana tukemassa Johtamiskorkeakoulua lahjoituksellaan palveluiden ja kaupan professuurin perustamisessa.

– Lahjoitusvarojen kohdentaminen kauppatieteelliselle koulutusalalle on mahdollistanut säätiöllemme säännöllisten lahjoitusten tekemisen, sillä Tampereen Liikesivistyssäätiön sääntöjen mukaisena tarkoituksena on vahvistaa ja tukea liikesivistystä sekä voimistaa ja kehittää talous- ja sivistyselämää. Me haluamme omalta osaltamme olla mukana tukemassa Johtamiskorkeakoulun ja kauppatieteiden opetuksen kehitystä ja seuraamme mielenkiinnolla myös Tampere3 –prosessin etenemistä, Järkäs kertoo.

Johtamiskorkeakoulun dekaani Antti Lönnqvist kiittää tukijaa.

– Olemme kiitollisia tästä pitkäaikaisen tukijamme tuoreimmasta lahjoituksesta. Se on tärkeä lisä työhömme tilanteessa, jossa olemme rakentamassa Tampereelle entistä vahvempaa talouden ja johtamisen kokonaisuutta osana Tampere3-prosessia, toteaa Lönnqvist.

Liikesivistyssäätiö on jo vuosikymmenten ajan tukenut tamperelaisia tai tamperelaistaustaisia perustutkinto- ja jatko-opiskelijoita apurahoin. Apurahojen vuosittainen yhteismäärä on ollut 70 000 – 90 000 euroa ja kokonaismäärä vuosina 1950 – 2017 yhteensä yli 1,5 miljoonaa euroa.