Tieteenraivaajat

Lahjoita helposti verkossa:

Panosta näyttelijään – Näty 50 vuotta

Panosta näyttelijään – Näty 50 vuotta

Tampereen yliopiston teatterityön tutkinto-ohjelma Näty käynnisti toimintansa tammikuussa 1967, jolloin taiteilijapolkunsa aloitti ensimmäinen ammattinäyttelijäkurssi. Koulutuksella oli selkeä tavoite: suomalaiset teatterit tarvitsevat ammattitaitoisia näyttelijöitä, kouluttakaamme heidät siis itse!

Vuonna 2017 Nätyllä koulutetaan entistä osaavampia, taiteellisesti ja ammatillisesti monipuolisia ja uudistumiskykyisiä taiteilijoita.

50-vuotias Näty on rohkea, vahva ja ennakkoluuloton yhteistyökumppani. Lahjoitus Nätylle on satsaus 100-vuotiaan suomalaisen kulttuurin tulevaisuuteen.

Teatteri ja näyttelijäntaide ymmärretään Nätyllä laajasti. Ne ovat paitsi ilmaisukeinoja myös tapa olla monimuotoisessa vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa. Korkealaatuisten esitysten lisäksi näyttelijät opiskelevat muun muassa tarinateatteria, jonka avulla he kykenevät työskentelemään erilaisten yleisöjen, kuten maahanmuuttajien ja muistisairaiden kanssa.

Koulutuksessa opetuksen ja tutkimuksen limittyminen näkyy monimediaalisina ja vahvasti kansainvälisinä yhteistyöhankkeina:

  • Esitysteknologiatutkimuksessa Näty tekee tiivistä yhteistyötä Tutkivan teatterityön keskuksen ja sen verkostojen kanssa.
  • Vuonna 2016 Nätyllä kehitettyä vieraalla kielellä näyttelemistä sovellettiin ensi kertaa suomalais-ugrilaisella sukukielellä näyttelemiseen Udmurtiassa.
  • Etäläsnäolo ja vieraalla kielellä näytteleminen yhdistyivät palkitussa, Coventryn yliopiston kanssa toteutetussa Coriolanus Online -hankkeessa, joka on tuottanut useita pedagogisia sovelluksia, kuten vuonna 2017 tehtävän King Lear Onlinen.
  • Journalistinen dokumenttiteatteri -projekti oli Nätyn yhteistyö journalistiopiskelijoiden, Aamulehden ja Tampereen Työväen Teatterin kanssa.

Haluatko onnitella Nätyä ja tukea teatterialan koulutusta?

Merkkipäiväonnittelun voit tehdä lahjoituksena yliopiston Tieteenraivaajat-varainhankintakampanjaan. Voit lahjoittaa paljon tai vähän, valtio korottaa lahjoitustasi antamalla yliopistolle vastinrahaa jokaista yksityiseltä tai yhteisöltä saatua lahjoituseuroa kohti. Vähintään 10 000 euron lahjoituksen voit kohdistaa lahjakirjalla suoraan teatterialalle.

Pienempiinkin lahjoituksiin voit kirjata viestin:
Lahjoitus Tampereen yliopistolle/Näty50/lahjoittajan nimi

Verkkomaksu ja lahjoitusohjeet

Lue myös: 50 vuotias Näty uskoo tulevaisuuteen