Tieteenraivaajat

Lahjoita helposti verkossa:

Tampereen yliopisto kolmantena Suomen yliopistoista ranking-listalla

Viittaukset vahvuutena Times Higher Education -lehden listauksessa

Tampereen yliopiston sijoitus säilyy hyvänä Times Higher Education -lehden ranking-listalla. Uudessa globaalissa listauksessa Tampereen yliopisto sijoittuu viime vuoden tapaan sijoille 201–250.

Tälläkin kertaa Tampereen yliopisto menestyi parhaiten viittausten määrässä, jossa se on jatkanut nousuaan ja yltää nyt ylimpään desiiliin, sijalle 106. Kyseessä on jo toinen kansainvälinen huomio aiheesta tänä vuonna, sillä kesäkuussa julkaistussa QS World University Rankingissa yliopisto nosti sijoitustaan juuri viittausmäärissä.

Yhdeksän arvioidun suomalaisyliopiston joukossa Tampereen yliopisto säilytti kolmannen sijansa. Suomalaisista ykkönen on Helsingin yliopisto ja toiseksi sijoittui Aalto-yliopisto.

Times Higher Education -lehden ranking-listassa on viisi pilaria, joista painoarvoltaan tärkeimmät ovat opetus, tutkimus ja viittausten määrät. Kukin näistä vastaa 30 prosentin osuutta arvioinnin tuloksesta. Tampereen yliopisto sijoittui kaikilla arviointialueilla keskimääräistä parempien yliopistojen joukkoon.

Times Higher Education -lehden arvioitavana oli 1258 yliopistoa eri puolilta maailmaa. Parhaimmaksi lehti arvioi Oxfordin yliopiston.

The Times Higher Education World University Rankings 2019