Tieteenraivaajat

Lahjoita helposti verkossa:

Testamenttilahjoitus

 

Testamenttilahjoitus yliopistolle rakentaa tulevaisuutta tieteen ja koulutuksen avulla.

Maailmalla ja myös Suomessa yliopistojen tutkimus on saanut jo satojen vuosien ajan testamenttilahjoituksia, joilla on voitu edesauttaa merkittävästi yliopistotason tutkimusta ja koulutusta. Yliopiston ystävänä tai alumnina voit tukea Tampereen yliopiston tutkimusta ja koulutusta menestymään myös tulevaisuudessa.

Testamenttilahjoituksen voi osoittaa Tampereen yliopistolle yleisesti tai kohdistaa sen yliopiston yhdeksälle koulutusalalle tai tietyn alan tutkimukseen. Kyseessä voi olla pieni tai iso lahja tuleville sukupolville. Lahja, jonka sinä päätät.

Millaista tutkimusta tai koulutusta haluaisit edistää?

Jos olet päättänyt tehdä testamenttilahjoitusmerkinnän tai muutoksen olemassa olevaan testamenttiin, voit keskustella myös yliopiston kanssa aiheesta. Ymmärrämme, että testamentti ja perintöasiat ovat hyvin henkilökohtaisia asioita, joten kaikki keskustelut ovat luottamuksellisia.

Emme voi antaa testamenttilahjoituksessa lainopillisia tai varainhoitoon liittyviä neuvoja, mutta keskustelemme mielellämme kanssasi tai edustajasi kanssa aikomuksiisi sopivasta lahjoituskohteesta.

Tampereen yliopiston tiedekunnissa tehtävään työhön voit tutustua Tieteenraivaajat-sivuilla sekä nettisivuilla:

Tutkimuksen tekijät

Koulutustarjonta

Testamentin tekeminen

Testamentin tekijä määrää testamentissaan varojen käytöstä. Perintö tai osa siitä voidaan testamentata suoraan jonkin tieteenalan käyttöön tai Tampereen yliopistolle yleisesti.

Testamentin tekemisessä voi auttaa oma uskottu henkilö, asianajaja tai muu vastaava. Yliopisto voi auttaa varojen kohdentamiseen liittyvissä pohdinnoissa, mikäli testamentin tekijä näin toivoo.

Vastaanottaessaan lahjoituksen perunkirjoituksen jälkeen, yliopisto sitoutuu noudattamaan lahjoittajan testamentissaan määrittelemää tahtoa ja toteuttamaan sitä ajassa kestävällä tavalla.

Luonnollinen henkilö ja kuolinpesä voivat vähentää ansiotulostaan vähintään 850 euron ja enintään 500.000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä tai taidetta edistävään tarkoitukseen. Säädös (TVL 98 a §) tuli voimaan 1.1.2016. Tutustu verohallinnon ohjeeseen.

 

Ota yhteyttä, mikäli haluat keskustella testamentin tekemisestä yliopistolle:

Sidosryhmäjohtaja
Päivi Myllykangas
puh. 040 7436417

Yhteyspäällikkö
Mia Simpanen
puh. 040 190 1243