Tieteenraivaajat

Lahjoita helposti verkossa:

Lahjoitusten verovähennysoikeus yksityishenkilöillä

Yksityishenkilöt saavat vähentää yliopistolle tekemänsä lahjoituksen verotuksessaan vuoden 2016 alusta alkaen.

Luonnollinen henkilö ja kuolinpesä voivat vähentää ansiotulostaan vähintään 850 euron ja enintään 500.000 euron suuruisen rahalahjoituksen, joka on tehty tiedettä tai taidetta edistävään tarkoitukseen. Säädös (TVL 98 a §) tuli voimaan 1.1.2016. Lahjoitusvähennyksellä pyritään edistämään yliopistojen ja korkeakoulujen yksityistä rahoitusta.

Verovähennysoikeuden edellytyksenä on, että lahjoitus on tehty Euroopan talousalueella olevalle julkista rahoitusta saavalle yliopistolle tai korkeakoululle taikka näiden yhteydessä olevalle yliopistorahastolle. Lahjoitusvähennysoikeus on voimassa toistaiseksi. Vähennyskelpoisen lahjoituksen vähimmäismäärä (850 euroa) ja enimmäismäärä (500.000 euroa) ovat saajakohtaisia.

Lue lisää päätöksestä ja sen soveltamisesta Verohallinnon sivuilta.

Merkittäviä henkilölahjoituksia jo ennen veromuutosta

Tampereen yliopisto on saanut merkittäviä henkilölahjoituksia jo varainhankintakampanjansa alkumetreillä, mistä suuri kiitos lahjoittajille. Yliopisto kiittää myös pienempiä lahjoituksia tehneitä, jokainen lahjoitus on merkittävä ele tieteen ja koulutuksen hyväksi. Tutustu Tieteenraivaajien lahjoittajiin.

Anna lahja, joka antaa takaisin. Lahjoita Tampereen yliopiston tutkimukselle ja koulutukselle. Lue lisää lahjoittamisesta.